NTF Sommersamling 2019

Flotte dager på Toneheim.

Så var det nok en gang klart for årets sommerleir. Etter fjorårets ekskursjon til Sortland var leiren igjen tilbake på Toneheim Folkehøyskole på Hamar. Og det må sies først som sist: tusen takk til de som har sitt virke på skolen og som gjør sitt beste for å legge alt til rette for at vi skal ha det så bra som mulig under oppholdet vårt. De aller ivrigste (og praktisk anlagte) var på plass allerede på onsdag, ut på kvelden så man såvel trøndere og nordlendinger travende rundt på leting etter sine hus, nysgjerrige på hvem de skal dele med. Noen veteraner; avslappet og rolige, og noen førsteårsreisende med adskillig høyere puls og aktivitetsnivå. Stas!

Leiren ble offisiellt åpnet av President i NTF, Master Arne Hansen på torsdag. En fullstappet (og noe varm) hall så 133 deltagere fra store deler av landet og i alle aldre. Som vanlig var det lagt opp til flere treningsøkter i løpet av årets leir: tilpasset alder, nivå og ambisjonsnivå. Landslags-coachene Sabumnim Jensen og Sabuminim Johansen ruslet rundt med blikk for særlige talenter, og elever som har håp om en dag å stille med flagget på brystet. Særlig hyggelig var det at vi hadde deltagere og instruktører fra andre forbund enn vårt eget. En fornøyelse for det vi er: en Taekwon-Do familie! Når så været viser seg fra sin beste side og alle er gira på å lære og ha det gøy, da blir det sukess fra første spark.

Etter åpningen var det klart for det vi alle var der for: å lære. Lære gjennom trening, instruksjon, sosialt samvær og samtaler. Sommerleiren er en av de få anledningene hvor så mye Taekwon-Do kompetanse er samlet på ett sted, kompetansen er høy! Det er en unik mulighet til å tilegne seg mer kunnskap, svette, møte nye venner, leke og ha det gøy. De yngste fikk ett staselig opphold med utrolig dyktige instruktører og assistenter. Her skal spesielt Sabumninm Myrebø Mathisen og Sabumnim Finnesen ha mye av æren, mange av de minste som sovnet med nunchkus knuget til brystet, eller nyvasket etter tidenes vannkrig i sola!

Fredag var fylt med ulike typer trening både inne i varmen og ute i varmen, og for noen ble det klart for fargebelte-test. Sommerleiren er også en av anledningene for sortbeltetest, og denne gangen var det en stor og noe nervøs gruppe som skulle opp til 1. og 2. Dan.

Lørdagen inneholdt både møster-, pute- og frisparringstrening. Særlig sparringsdelen var det mange på som så frem til. Sabumnim Erwin Ayala-Bonilla VI Dan (Klubb?) hadde med seg to av døtrene sine, henholdsvis I og II Dan, og presenterte sine tanker og treningsmetoder over tre økter. Meget god og innholdsrik trening tilpasset ulike grader av kompetanse. Vi takker Sabum Ayala-Bonilla for innsatsen! Til kveld var det tradisjonen tro dekket til bankett. God mat, taler og utdeling av sortbelte-serifikater. Og ikke minst utdeling av Master Lehns minnepris. Denne gikk i år til Bo Sabumnim Iren Leiknes Nilsen for sitt utstrakte og nitidige arbeide i miljøet i Sortland Taekwon-Do Klubb. Vi gratulerer!

Søndag er knivsparring for de voksne, antibøllekurs for de yngste og endelig en egen økt med møster for 4. – 6.dan. For de som skal lengst er det tid for å ta farvell med gamle kjente og nye venner, resten gjør seg klar til en siste økt etter lunch. Det er mange slitne kropper, tapede føtter og svette ansikter, men alle gir det siste man har. Bare litt til nå så…

Det er mange som skal ha takk etter en slik leir: Master Hansen og Eilertsen, alle instruktørene som stillte opp, alle hjelpetrenere og assistenter, ledsagere og foreldre, alle deltagerne og de ansatte ved Toneheim. En spesiell takk til vår alles kontaktperson, organsisator, nøkkelmann, tilrettelegger, fotograf, assistent, fixer, telefonkontakt, the ‘I can do it’ (-or find someone who can) himself: Hr. Tor Are Wessel.

Vi avslutter med et lite paradoks: de som reiste lengst stillte med flest deltagere. Store klubber javel, men til neste år slår vi dem. Vi sees til Sommersamlingen 2020!

Kato Enoksen