Helgen 13 til 15 mars skulle det som kjent avholdes vintersamling for NTF i Harstad. På grunn av Korona smittefaren ble dette avlyst.

Undertegnede reiste likevel oppover til Harstad for å ha møter med klubbene i distriktet. Jeg ble hentet av formann i John Håkon Vikholdt på flyplassen og kjørt til hotellet på kvelden.

Harstad Taekwon-Do klubb.

Første møte var med klubben i Harstad, et meget godt møte med flotte representanter for klubbens styre, Master Helme og Sabumnim Dag-Owe Jensen var også til stede. Dette er prosjekt vi har satt i gang og jeg skal beøke alle klubben i Norge før kommen kongress som forhåpentligvis blir første helgen i juni. Klubben utført oppgaven individuelt før de fikk lagd en felles sak for klubben. Kan konstatere at klubben er de beste hender, det eneste vi glemte var å ta bilder fra seansen.

Fra venstre, eksaminator Hågensli, Thea Kvæl-Ongstad, Ronja Larsen og Sabumnim Ken-Thomas Kvæl

Hadsel Taekwon-Do klubb.

Lørdag morgen kjørte John Håkon meg til fergen og Sabumnim Ken-Thomas Kvæl sammen med sønnen Henrik plukket meg opp. Så bar det av sted til Stokmarknes og Hadsel Taekwon-Do klubb i nydelig solskinn.

Første post på programmet var en ekstraordinær gradering godkjent av graderingskomiteen i NTF. Thea Kvæl-Ongstad og Ronja Larsen var klare for test etter begge å ha trent i 11 og 10 år. Begge kandidatene bestod eksamen med god margin og kan nå fortsette sin utvikling i Taekwon-Do. Vi kommer nok til å høre mer om disse to.

Dagen fortsatte med møte på sammen vis om Harstad klubben hadde gjort tidligere. Styret og seniorer var meget engasjerte, og vi fikk en fin seanse. Klubben gjorde seg helt ferdig med del en og vi fikk til en felles sak. Klubbens ønsker for prioriteringer og satsinger for kommende periode kommer. Hadsel er også i gode hender.

Ken-Thomas kjørte meg så til Sortland.

Sortland Taekwon-Do klubb.

Ble her møtt av Kjell Arne Finnesen, og etter et godt måltid med mat, var det klart for Sortlands oppgave. Før møtet la Kjell Arne fram ideer og planer for blant annet nye videofilmer for markedsføring. Det er overhodet ikke kreativiteten som mangler her. Styret med blant andre Sabumnim Bjørnar Røtting var til stede og også her ble de individuelle besvarelse samlet til en felles sak for Sortland. Etter møtet ble det tid til en lite seansen med mønster for deltakerne, eller ble det tid? Sortland med alle underavdelinger/klubber er også i gode hender.

Fra venstre. Sabumnimene Bjørnar Røtting, Geir Olav Hågensli og Kjell-Arne Finnesen

Bjørnar skulle kjøre meg til fergen der John Håkon skulle møte meg på andre siden, det var da det begynte. Snøen lavet ned og det begynte å blåse opp. Vi la i vei på den normalt 30 minutters strekningen, fikk så beskjed om at veien ville bli stengt litt senere pga rasfare. Bjørnar som kjører denne strekningen hver dag la i vei og hvordan han så veien skjønner ikke jeg, men han klarte akkurat å komme fram til fergen i tide. Når jeg så fikk karret meg på fergen kom en fra fergepersonalet til meg å sa at på grunn av været ville de innstille den for i dag. Jeg fikk så kontakt med Bjørnar igjen som kom og hentet meg. Det bar tilbake i enda større fart, da vi måtte komme oss på andre siden av bommen før den stengte. Nå skjønner jeg utrykket med at noen kjenner veien så godt at de kan kjøre i blinde. Jeg så absolutt ingen ting av veien og turen ble vel for det meste kjørt i taushet, ble bare en «oi» da vi passert brøytebilen som lå i grøften. For første gang på over 50 år ble jeg faktisk bilsyk. Men Bjørnar rolig og sindig som han er klarte å passer bommen tilbake i tide. Eneste minuset for hans del var at han selv bodde på den andre siden.

Tok så inn på Sortland hotell for å ta flybussen neste morgen da været hadde stilnet. Hoppet av ved Tjeldsunbrua, hvor John Håkon kjørte meg tilbake til Harstad og hotellet hvor jeg egentlig bodde. Ny flybuss til flyplassen og etter en reise på 14,5 time var jeg hjemme.

En kjempestor takk til sjåførene John Håkon, Bjørnar og Ken-Thomas for all kjøring.

Takk også til Scandic hotell i Harstad for at dere ordnet opp i forbindelse med vintersamling avlysningen. Vi kommer til dere i 2021.

Generalsekretær

Geir Olav Hågensli