toppbanner2011

I løpet av tre intense dager, ble det gjennomført et virkelighetstro knivseminar på Sortland. Deltakere var fra både Sortland, Harstad og Hadsel, og kurset ble ledet av Ken-Thomas Kvael (Hadsel) og Bjørn Aune (Harstad).

Kursets fokus lå på hvordan du kan bruke Taekwon-Do for å forsvare deg selv i en virkelig situasjon, og hvordan du kan unngå kniven.

Instruktørene la stor vekt på hvordan man skal prøve å unngå en alvorlig situasjon, og om situasjonen er uunngåelig er hovedmålet å minske skadene mest mulig. Er du i kamp mot noen med kniv, er det ikke mulig å komme seg uskadet fra det.

Første dag bestod av mye teori om hvordan stress påvirker kroppen i ulike situasjoner. Det ble kjørt flere øvelser basert på ren Taekwon-Do, før selve knivene ble brakt inn.

Dag to, og knivene ble brukt som et verktøy i finpussingen på gårdagens teknikkøvelser. Teknikkene ble skjerpet på, og deltakerne fikk en smakebit på hvordan man skulle håndtere ulike situasjoner.

Tredje og siste dagen av seminaret, ble det kjørt flere ulike overlevelsestester. Den mest intense inneholdt plutselige overraskelser og uventede angrep fra «bevæpnede» personer. Deltakerne fikk kjenne på hvordan stresset tar over kroppen i slike situasjoner.

Seminaret var kort sagt spenningsfullt, intenst og lærerikt. Et slikt seminar er noe alle som satser seriøst på Taekwon-Do burde delta på.

Tekst: Ronja Elida Ongstad 1. dan

Bilder: Hadsel Taekwon-Do klubb Språk / Language
Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

Master Lehn's minnefond

Master Lehn

Med dette minnefondet ønsker vi å bevare minnet, og bygge videre på Master Jan-Erik Lehn sine tanker og holdninger.

Les mer

Norges Kampsport ForbundWebløsning ©2014 av Web Norge