Da er vi der igjen, i et lite veiskille mellom gammelt og nytt kommende år. Litt stress og mas kan det være, men allikevel så fint når julehøytiden kommer med rom for hvile og samvær med familie og venner. Jeg håper hver og en av dere får trukket pusten og senket skuldrene og gitt rom for familie og venner. Det er vel tradisjon at de fleste klubber også tar en liten juleferie fra ordinær trening. Skolene er jo ofte stengt på grunn av andre sosiale julearrangementer. Men vi ser med glede på at flere og flere klubber klarer å skaffe seg sine egne lokaler, dette gir selvfølgelig mulighet for mere fleksibel trening, så som i julen og ferier. Egne lokaler skaper jo også bedre samhold og følelsen av eierskap for elevene.

Ofte i det hverdagslige er det så hektisk med skole, jobb og Taekwon-Do trening at fokuset alltid er forover. Ja, og det er jo bra og være foroverlendt. Men, da er det godt og nyttig å få julen med et pust i bakken og tid til å se litt bakover og kanskje evaluere hva vi har gjort i året som er gått. Det er nok et verktøy for å planlegge og gjøre de riktige ting forover også.
Slik som Linn sørget for å gjøre etter årets sommerleir på Hamar. Takk til Linn og alle som sendte oss ris og ros og mange gode innspill som evaluering på sommerleir 2019. Dette er svært nyttig for oss.

Året som er gått har som vanlig vært fylt av store og små begivenheter i Taekwon-Do. Jeg vil rette en stor takk til alle instruktører, klubbledere og ikke minst til elever og alle de ikke fullt så synlige medhjelpere som er i hver og en klubb. Ja, spesielt i arrangementer er disse sistnevnte helt nødvendig for å lykkes.

Av instruktører og klubbledere forventes det mye. Det er viktig at vi alle gir rom for, og legger til rette utvikling av instruktører og trenere også når sivilstatus og alder endrer seg.
Jeg tenker da spesielt på alle våre dyktige instruktører og ledere som skal få tid til utdannelse, krevende jobber, familieforøkelse mm. Vi må passe på at disse ikke «brenner lyset i begge ender» slik at vi mister disse kapasitetene. Min store takk i år går spesielt til disse som år etter år strekker seg for å yte det beste til fordel for fellesskapet. Vi trenger dere alle.

Og nok en gang kan vi glede oss over store utmerkelser i arrangementer i inn og utland. Jeg vil spesielt få gratulere Linn Johansen som nok en gang beviser at hun i mønsterdisiplin er best i verden. I tillegg fikk jeg være til stede ved hennes vellykkede 6. Dan gradering med GM Chol.

Jeg gratulerer også og ser tilbake på det fantastiske øyeblikket da Mary Daniese Sæther fikk kongepokalen under årets NM i ITF i Stavanger. Dette satte oss virkelig på kartet. Og vi er alle svært stolte. Vel fortjent Daniese!

Jeg er også glad vi åpent kan diskuter både administrative saker og Taekwon-Do saker. Selv om det kan være uenighet om metode og måten å gjøre ting på velger jeg å tro at vi i hovedsak har samme mål.

For samhold er viktig når vi skal ta fatt på nye utfordringer i tiden fremover. Og fremover har vi mye å jobbe for og glede oss til. Vi har planer og visjoner vi skal nå.
Vi ser frem i mot den tradisjonelle vintersamlingen som vi år skal arrangeres i Harstad. Jeg håper jeg ser så mange som mulig av dere der.

Og nok en gang ønsker vi alle velkommen til sommersamling 2020 på Toneheim på Hamar de siste dager i juni.

Selv om det bare er ca 20 % av alle som driver med TaeKwon-Do som konkurrerer så har vi tradisjoner og ønske om å hevde oss godt også på denne arena. Vi har derfor besluttet å prøve å få til en regionsatsing som et mellomsteg opp mot deltagelse på landslag. Dette vil gjøre det både mere interessant og lettere å utvikle seg i konkurransedelen av TaeKwon-do.
Vi trenger flere for å lykkes.

Håper at 2020 kan bli et år hvor vi støtter hverandre, spiller hverandre gode og drar i felles retning.

Med dette ønsker jeg dere alle en et riktig godt nytt år!

Med vennlig hilsen
President NTF
Master Arne Hansen